Вибрационната маса използва механични вибрации за превенция, лечение, и насърчаване на възстановяването от различни физически заболявания, включително болка, спортни травми и загуба на костна плътност.

Повишава кръвообращението, дори и при ниска интензивност. В резултат на това, клетките получават повече кислород и хранителни вещества. Тялото също развива по-добре лимфния дренаж, за да подобри общото здраве и имунитет. Това се постига чрез отнемане на отпадъчни продукти и преместване на белите кръвни клетки, където те са необходими. Белите кръвни клетки са като „кавалерия“ в организма, премахват отломки от разбити клетки и атакуват нахлуващите агенти, като отрови и бактерии.

Вибрационния масаж на тялото може да ви помогне с процеса на рехабилитация на много наранявания и процедури, като операции на коленните и тазобедрените стави.

Физиотерапевтите и практикуващите акупресура са намерили във вибромасажа безценен инструмент – възможност за укрепване на мускулите, без обичайното напрежение върху ставите и сухожилията. Процесът на рехабилитация включва увеличаване на притока на кръв, което води до драматичен скок в човешкия хормон на растежа – ключ към възстановяване на меката тъкан.

Докато подобрява циркулацията вибромасажа помага и да се отцеди натрупаната течност от наранената тъкан, се стимулира и освобождаването на хормони и естествени химикали, потискащи болката.

Функцията Вибрационна маса в SPA капсулите на NeoQi® Ви карат да усетите незабавно релаксация, освобождаване от стреса, успокояване на болките. NeoQi® SPA капсулите имат специална вибрационна маса за извършване на вибромасаж, която може да се използва и като маса за лечение на тялото.