Продуктите ESTí са произведени в най-западната част на областа Бретан във Франция , класифицирана от ЮНЕСКО като биосферен резерват и предлагат широка гама от морска козметика и продукти за професионални SPA терапии. Всички продукти са ексклузивно разработени за употреба в оборудване NeoQi в уелнес центрове, здравни и възстановителни центрове и клиники, центрове за таласотерапия, SPA центрове и салони за красота.

Цялата продуктова гама на ESTí е следствие от уникални технологии базирани на използването на морските ресурси в производството, разработени с доказани професионалисти в сферата на таласотерапията.

Използването на продуктите за таласотерапия вSPA капсулите на NeoQi позволява да се постигнат забележителни и дълготрайни резултати!

Философия и фундаментални принципи на марката:

1. Екологични
2. Ефективност
3. Автентичност
4. Индивидуалност
Козметичните продукти ESTí съчетание от силата на океана, подхранващата мощ на водораслите и морската вода, които намират приложение в разнообразни процедурни програми, като:

 • Таласотерапия
 • Алготерапия
 • Балнеотерапия
 • Терапия с кал
 • СПА процедури

Продуктовата линия на ESTí включва специално разработени процедурни програми за лице и тяло: маски от водорасли, балнеотерапии с морска вода и водорасли, кал, процедури за локално приложение за корекция на проблемните зони иSPA процедури. Освен това, производителите са разработили специални продукти за домашна употреба, които продължават ефекта от професионалните терапии. Това са иновативни и ефективни процедури концентриращи най-доброто от морето и водораслите по начин който взаимодейства с тялото.
Разнообразието от продукти ESTí дава неограничени възможности за използване на оборудването на NeoQi®.

Съчетанието от съставките на професионалната SPA козметика за тяло и за лице включва естествени екстракти и активни елементи като витамини, минерали и антиоксиданти. Тяхната синергия се бори успешно против стареенето, за възстановяване на минералния баланс, за елиминиране на отпадъчните продукти и токсините от тялото, за стимулиране на организма, възстановяване на структурата и младостта на кожата и за изграждане на устойчивост към замърсената околна среда.

Козметиката ESTí е без парабени, без каквито и да било синтетични ароматизатори или оцветители. В допълнение към това, продуктите са сертифицирани от Ecocert Greenlife, което потвърждава тяхният натурален и екологичен произход и производство.

Ефект върху тялото

Най-съвременните тенденции в SPA процедурите за лице и тяло не възприемат агресивните методи , а приемат за приоритет на ефективността и нежното действие на естествените съставки, безопасността и удобството при терапиите.

Действието на козметиката ESTí е насочено не само към естетиката, а и към подобряване на цялостното благосъстояние на тялото чрез активиране на метаболитните процеси, ускоряване на изхвърлянето на токсините и стимулиране на кръвообръщението. Подобрението във вътрешното състояние на тялото има пряк и значителен ефект върху външния ни вид. Здравето и красотата стават синоними.

Продуктите и процедурите с козметика ESTí са насочени към:

 • елиминиране на последствията и въздействието на хроничната умора и стреса
 • реминерализиране на тялото
 • подсилване на зоните на тялото който са загубили тонус
 • изграждане на хармоничен силует
 • отслабване
 • мощна детоксикация
 • нормализиране на метаболизма
 • възвръщане на тонуса и силите

Поради микронизираната си консистенция и водоразтворимостта си, продуктовата гама на ESTí е много практична и лесна за употреба в SPA капсулите NeoQi. Нежните и същевременно силни аромати на всеки продукт имат силно въздействие върху рецепторите, и доставят допълнителен ефект като ароматерапия.

Ефективността, видимите и дълготрайни резултати – това са качествата които правят ESTí едни от най-ярките продукти за таласотерапия.

Таласотерапия

Към момента, Франция – мястото където се произвежда козметиката ESTí, продължава да бъде основен център за таласотерапия (от гръцки  “thalassa“ – море., “therapia” – терапия)
Таласотерапията представлява метод при който се използват терапевтичните свойства на океана с неговите: климат, морски продукти като водорасли, кал и солни кристали. Може да се използва съвместно с всички други терапевтични методи, като класически ръчен масаж или хидромасаж.
Морските природа и климат , панорамата на морския бряг, шумът на морето и свежия морски въздух – всички те имат релаксиращ, балансиращ и здравословен ефект върху човека и му позволяват да възвърнат хармонията в тялото и духа.

Живителната сила на морската вода е отдавна позната със лечебното си и възстановяващо действие върху хората, но чак през ХIX век във Франция се признава като форма на терапия.

В модерната Таласотерапия терапиите също са базирани на комбинации от морска вода, водорасли топлина в съчетание с научните процедури, критерии и най- съвременни технологии.

Основните компоненти на които се базира ефекта от Таласотерапията са:

Морска вода — източник на съществени количества от йод, магнезий, калций, сяра, калий, желязо, мед, фосфор, цинк, селен, бром, манган и много други. Научно доказано е, че минералният състав от морска вода е почти идентичен с този на човешка кръвна плазма, и следователно почти 100% от активните съставки, съдържащи се в него, се абсорбират от човешкото тяло. Същевременно, благодарение на природен феномен на осмотичния обмен, тялото приема точно количеството на полезни компоненти от морски произход, които са му нужни в даден момент.

Водорасли — ключово звено в таласотерапията, те имат способността да компенсират липсващите био активни вещества в човешкото тяло. Учените изчисляват, че над 150 микроелемента се използват при различните процедури от таласотерапията. Водораслите имат и способността да се натрупват с различни минерали и микроелементи по време на растежа си, тези елементи участват в синтеза на ензими, витамини и хормони, както и клетъчните процеси. Добивът и преработката на водораслите се извършват по всички необходими правила за запазване на полезните им свойства и активни вещества. С помощта на таласотерапията е възможно да се постигнат както естетически така и терапевтични резултати.

Таласотерапията е много ефективна при различни проблеми и състояния:

 • възстановяване и подмладяване на кожата , овлажняване на суха и чувствителна кожа
 • подобряване на кръвообращението и метаболитните процеси на тялото
 • премахване на целулит и наднормено тегло ( комбинация от подходяща терапия и правилно хранене позволява сваляне на до 2 килограма седмично )
 • благоприятен ефект върху нервната система и справянето със стреса
 • подобряване на дихателните функции и функцията на щитовидната жлеза
 • изхвърляне на токсините и излишните мазнини от тялото
 • третиране на възпален ревматизъм, остеоартрит, последици от травми, облекчаване на болката
 • облекчаване на състоянието при онкологични заболявания
 • възстановяване на тялото след раждане, травми и операции ( включително пластични )

Съставки

Съставките на козметиката, извлечени от водите на морето в областта Бретан, са като магически елексир, пълен с съставки за здрава кожа.

Водораслите и морската вода, обогатени с хранителни вещества в комбинация с опита и способностите на компанията която произвежда ESTí , един от лидерите в събирането, преработката и комбинирането на морските ресурси, ни позволява да предоставим на клиентите си уникален източник на здраве, жизненост и красота.

В козметичните продукти ESTí се използвани над 20 различни вида водорасли. Съставът и терапевтичните свойства на всеки един вид се различават от тези на останалите и имат своите индивидуални свойства. Най-важните компоненти на продуктите ESTí са кафявите водорасли Laminaria Digitata и Fucus Vesiculosus, които благодарение на мощните си изхвърлящи и липолитични свойства са най-доброто средство за борба с целулита. Червеното водорасло Lithotamnium Calcareum предотвратява загубата на калций и запазва структурата на костите, а Hondrus Crispus, като източник на естествена хиалуронова киселина добавя изразен хидратиращ ефект. Зеленото водорасло Ulva Laktuka допринася за производството на колаген и поддържа тонуса на съединителната тъкан. Кралицата сред водораслите – екзотичното синьо водорасло Spirulina е шампион по съдържание на протеини, гарантира мощен подсилваш и незабавен лифтинг ефект. Отличен имуностимулант, и отдавна признато от лекарите средство за превенция на онкологични заболявания и антиоксидиращи свойства. При съвременните технологии на преработка водораслите се обработват до консистенция с големина на частиците до няколко микрона. Това им позволява да проникват по лесно и по дълбоко в кожата при процедури за тяло и вани, като по този начин допринасят не само за ефект върху отделните зони, а въздействат върху цялото тяло.

Освен 100% натурални водорасли в продуктите се използват и естествени етерични масла които са разделени на четири различни комплекса – отслабващ, релаксиращ, стимнулиращ циркулацията и тонизиращ. Синергичният ефект и разтварянето на комплексите във вода гарантира равномерно разпределение, и по този начин спомага за равномерно разпределение на активните молекули.

Доказано е съставът на морската вода е практически идентичен с този на кръвната плазма, следователно почти 100% от активните съставки, които се съдържат в нея се абсорбират напълно от човешкото тяло. Същевременно морската сол „включва“ феномена осмотична обмяна , поради това тялото приема само точно необходимото количество активни вещества.

Козметиката ESTí е без парабени, без каквито и да било синтетични ароматизатори или оцветители. В допълнение към това, продуктите са сертифицирани от Ecocert Greenlife, което потвърждава техният натурален и екологичен произход и производство.