wellness_neoqi_Saltarium_111
saltariumsaltariumheadwellness_neoqi_Saltarium_109wellness_neoqi_Saltarium_110wellness_neoqi_Saltarium_111wellness_neoqi_Saltarium_112wellness_neoqi_Saltarium_113wellness_neoqi_Saltarium_114wellness_neoqi_Saltarium_115wellness_neoqi_Saltarium_116Saltarium_datawellness_neoqi_Saltarium_117

Saltarium

„Saltarium“ е компактна солна камера, специално разработена за хора, които ценят уединението и комфорта. Ергономичната му форма позволява да седнете удобно в него и да се насладите напълно на лечебните свойства на халотерапията. В капсулата „Saltarium“ се създава специална среда без алергени и ползвателя е предразположен към дълбока релаксация. Терапиите със солната капсула позволяват бързо възстановяване след натоварен ден, засилват имунната система, прочистват кожата, бронхите и белите дробове.

По време на халотерапията, човек вдишва въздух, който е наситен със солен аерозол. Това е ефективно средство за третиране на заболявания на дихателните пътища, като бронхиална астма, ринит и кожни заболявания, освен това има благоприятен ефект върху цялостното психическо състояние. В солната капсула „Saltarium“ се правят процедури на хора, които искат да възстановят дихателната си система след като са отказали тютюнопушенето, да укрепят както своята имунна система така и тази на всички членове от семейството, да се отпуснат, да премахнат раздразнителността, нервността и да подобрят съня си. С помощта на вграден MP3 плейър се създава комфортна среда с любимата ви музика по време на процедурите. Музиката е в състояние да лекува, както и да активира мозъчната функция. Има аналгетично и релаксиращо влияние.

Ползите от терапията със сол
Приложение SALTARIUM – за SPA и Дерматология
Халотерапия при респираторни заболявания
Сертификат – Медицинска сол
СЕРТИФИКАТ – SALTARIUM

Категория:

Основни функции:

 • Регулиране концентрацията на сол
 • Музикална система със слушалки (MP3)
 • Плътно затваряема капсула за един човек

Поради компактните си размери и лесна употреба, капсулата е подходяща за поставяне във всякакви помещения. „Saltarium“ не изисква ремонтиране на помещението или инсталацията. Капсулата се свързва към стандартна енергоразпределителна мрежа с 230V.

Лечението в „Saltarium“ се препоръчва на всеки, който иска да направи допълнителна стъпка в грижата за тялото си. Докато хората са склонни да се фокусират върху процедури насочени към естетичен външен вид, процедурите в „Saltarium“ имат влияние върху това, но същевременно имат лечебен и здравословен ефект върху човешкия организъм.

Ползи от NeoQi® Saltarium:

 • Профилактика и лечение на обикновена настинка, грип, бактериални инфекции и др.
 • Прочистване на дихателните пътища от замърсители и следи от тютюнев дим.
 • Намалява алергиите свързани с ушите, носа, гърлото, синусите (например: сенна хрема).
 • Освобождава от заболявания на дихателните пътища като астма, хронични обструктивни белодробни заболявания, пневмония, бронхит, кистозна фиброза; също УНГ-болести (ринит, синузит, фарингит, ларингит).
 • Активира кръвообращението за по- здрава кожа ( Може да се прилага при: акне, невродермит, псориазис, целулит.
 • Премахва умора, стрес, депресия и други психически състояния.
 • Укрепва имунната система.
 • Подобрява състоянието при псориазис, като активира множество физиологични процеси в организма. Солените частици с размери от 1 до 5 микрона са идеално средство за терапия при кожни заболявания. Те имат благоприятен ефект върху косата и микроциркулацията на кръвта на кожата, в резултат на това кожата изглежда добре и вие се чувствате по-добре. Частиците сол убиват бактериите и гъбичките и притежават противовъзпалителни свойства. С редовните процедури сърбежа върху кожата спира и леките пукнатини изчезват. Халотерапията намалява стреса и укрепва имунната система. Лекарствата носят временно облекчение от псориазис, но имат вредни странични ефекти. Халотерапията в „Saltarium” ви освобождава от използването на лекарства и носи незабавно облекчение. Резултатите са дългосрочни.В допълнение, редовните процедури с халотерапия носят успокоение, подобряват качеството на съня и следователно приповдигат настроението.
 • Музикална терапия. Една от най-старите и естествени форми за повлияване на емоционалните състояния. Ритмичните компоненти на музиката спомагат за увеличаване жизнеността, допринасят за постоянен приток на енергия, облекчават болката и нервното напрежение.